Малко над 80 процента от секционните протоколи са обработени в изчислителните

...
Малко над 80 процента от секционните протоколи са обработени в изчислителните
Коментари Харесай

При 80% обработени протоколи: ГЕРБ води на ПП с 5%, 7 партии в НСа

Малко над 80 процента от секционните протоколи са обработени в изчислителните пунктове на Районните комисии от компанията преброител на резултатите на вчерашния парламентарен избор. Данните все още сочат, че 7 обединения влизат в състава на идващото Народно заседание, предава БНР.

Победител от изборите е ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, обединението получава 25,61 %. С 5 % по-малък е резултатът на " Продължаваме промяната " - 20,4 на 100.

Трети по резултат са Движение за права и свободи с 12,85 %, а четвърта мощ е партия " Възраждане " - с промеждутъчен резултат от 10,3 %. 

Петата позиция е за " Българска социалистическа партия за България " с 9,4 на 100, следвана от " Демократична България " със 7,5 %. 

" Български напредък " е седмата групировка, която получава 4,63 на 100 от гласовете. 

Под бариерата за влизане в Народното събрание от 4 на 100 е партия " ИТН " - към този момент тя е с резултат от 3,87 %. 

По региони в страната " Продължаваме промяната " изпреварва ГЕРБ-СДС и е първа политическа мощ в Русе и в 23-и и 24-и регион в София. 

При този промеждутъчен резултат Движение за права и свободи печели вота в Кърджали, Разград, Търговище, Силистра, Смолян и Шумен.   

Гласовете от  чужбина се разпределя в интерес на Движение за права и свободи. При 72 % обработени протоколи от СИК зад граница придвижването получава 36,6 на 100 от гласовете. Движение за права и свободи е следвано от " Продължаваме промяната " с съвсем 20 % и " Възраждане " с 13,7 на 100.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР